PostHeaderIcon Buda Péter atya ezüstmisés köszöntése

  Jó itt nekünk, az egri Bazilikában, e szent helyen. Jó itt nekünk, mert itt Isten tenyerén vagyunk, kegyelmének trónusa előtt állunk. Különösen jó itt nekünk, mert együtt vagyunk, együtt, hogy ünnepeljük egyik testvérünket, Buda Péter ezüstmisés barátunk urunkat. Az ezüstmise ugyan úgy a legszentebb áldozat bemutatása, mint bármelyik szentmise, de egyben jó alkalom arra, hogy megköszönjük az elmúlt huszonöt esztendőt, hálát adjunk a Jó Istennek a gondviseléséért és elgondolkodjunk a papi hivatás lényegéről.
  Hogy miért tartozik köszönettel Teremtőjének rektor úr, Testületünk vicekapitánya, azt Ő nálam jobban tudja. Én csak érzem Isten őt körülvevő szeretetét, érzem, hogy az Úr kiválasztotta, elhívta, lefoglalta magának. Lefoglalta, mikor 1992. július 11-én, pappá szentelésekor a püspök atya a kezét a fejére tette. 

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Fertálymesterek Csíksomlyón - 2017

Bővebben...

 

KIRÁLYKÖSZÖNTŐ

2016. augusztus 19.


„Virágos kert vala híres Pannónia

Mely kertet öntözé híven Szűz Mária. 

Kertésze e kertnek István király vala:”


 Szent István, első királyunk, kire emlékezni, előtte hódolni és köszönteni jöttünk Eger dicsőséges templomába, a várba. Kinek tetteit ilyenkor felidézzük, államalapító munkájáról megemlékezünk, idézzük intelmeit, jó tanácsait, belső borzongással, emelkedett hangulatban. Büszkeség, öröm tölti el szívünket, akarva, akaratlanul valamilyen megfoghatatlan érzés jár át bennünket, melyet igazán meg sem tudunk magyarázni. Mi lehet ez, csak egy hangulat, vagy kegyelmi állapot? De gondoljuk csak végig, mi mindenre emlékezhetünk e napokban és talán megértjük e magával ragadó szakrális érzés okát.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon czegei gróf Wass Albert szobrának avatása - 2015

 

PostHeaderIcon Az Ónodi országgyűlés című kép ajándékozása Borsiba - 2015

 

PostHeaderIcon Koronás kopjafa állítás Erdélyben - 2014

 

PostHeaderIcon 10 éves a fertálymesterek imacsoportja

2016 április 16-n a Szent István rádióban egy emlékezetes imaszolgálat keretében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a fertálymesteri testület imacsoportja. Ezt az ünnepi alkalmat jelenlétével megtisztelte Dr. Ternyák Csaba érsek úr valamint Kakuk Ferenc érseki titkár is. A zsúfolásig megtelt stúdióban húsvéti idő lévén a dicsőséges rózsafüzért imádkoztuk. Az imaszándékok elhangzása után,  érsek úrnak a titkokhoz  fűzött gondolatai tették teljessé azok értelmét.

Az imádságot követően Keresztény Ifjusági Klub termében folytatódott az ünneplés. Bevezetőben néhány személyes emlék felidézésével illetve egri érseki beiktatásakor elhangzott, Izajás próféta könyvéből vett idézettel köszöntöttük érsek urat valamint megemlékeztünk az imacsoport történetéről a kezdetektől napjainkig.

Bővebben...

 
1. oldal / 9

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Támogatás
2008.JPG
Keresés